Аксьонов підписав наказ про створення "правильного" кримськотатарського каналу

Замість демократичного ATR, який окупаційна влада Криму закрила, на півострові створять "Громадську кримськотатарську телекомпанію"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Крым.Реалии".

Так званий "голова Криму" Сергій Аксьонов підписав наказ про створення ОКТРК. Відповідний документ розміщено на офіційному порталі кримського "уряду".

"З метою оперативного, достовірного та всебічного інформування населення Республіки Крим про поточні події в області внутрішньої та зовнішньої політики, культури, освіти, науки, духовного життя та в інших областях, які стосуються інтересів кримськотатарського народу, постановляю вважати доцільним створення Громадської кримськотатарської телерадіокомпанії", – йдеться на сайті.

Документом доручається кримському Держкомнацу забезпечити до 30 квітня 2015 розробку проекту розпорядження про утворення Ради з громадської кримськотатарської телерадіокомпанії, основною функцією якого є громадський контроль за діяльністю телерадіокомпанії.

В указі йдеться, що склад Ради затверджується головою Криму з числа представлених Держкомнац кандидатур.

Відразу після припинення мовлення першого кримськотатарського телеканалу ATR 1 квітня, влада республіки виступили з ініціативою створення громадського кримськотатарського телебачення. Вони вважають, що воно сприятиме реалізації права кримських татар на отримання правдивої інформації.

Телеканал ATR змушений був припинити мовлення на півострові, який зараз анексований Росією, через відсутність відповідного дозволу на роботу від Роскомнадзора.