Коли в країні війна, не можна бути поза політикою – "Друга ріка"

Українські рок-музиканти назвали позицію Ані Лорак "ганебною"

Про це музиканти рок-гурту "Друга ріка" розповіли в інтерв’ю "Обозревателю", передає Еспресо.TV.

Серед інших тем зачепили і громадянську позицію артистів, і зокрема - позицію і дії Ані Лорак.

"Я б їй особисто сказав про своє ставлення при зустрічі - ми ж знайомі, - емоційно сказав Валерій Харчишин. - Позиція у неї лузерська, ганебна, так себе не ведуть, якщо ти любиш свою країну і своїх людей - тих самих, які платять гроші за твої концерти в Україні".

Музиканти вважають, що в нинішній час артист не може бути "поза політикою".

"У країні йде війна - як можна бути поза цим! Ворог напав на Батьківщину, наші хлопці гинуть - а ти "не розбираєшся в політиці"? Ось скоро будемо відзначати День Перемоги, згадаємо фашизм і ту страшну війну. Давайте уявимо собі ситуацію, коли під час тієї війни, коли фашисти топчуть нашу землю, ми їдемо виступати в Берліні, і нам Геббельс дає нагороди - самовар там або матрьошку! Це те ж саме", - сказали хлопці.

Учасники групи розповіли, що їм іноді говорять, що, мовляв, групі "Друга Ріка" нічого втрачати, адже вони і так в Росію не їздили - проте це не так.

"У нас було мало там концертів, але вони були, і гонорари там були чи не в два рази вище, ніж в Україні. Та й до Майдану у нас були великі плани щодо Росії. Але ж всіх грошей не заробиш! Потрібно мати свою позицію. До того ж, є артисти, які туди їздять, але при цьому мають чітку позицію, той же Зеленський, наприклад".

При цьому вони також додали, що починати зміни слід насамперед з себе, тоді й інші за ними підуть.