Одесу спробують перетворити на нову "республіку", - СБУ

Служба безпеки знає про наміри проросійських сил зробити з Одеси "республіку" в травні, на річницю трагедії в Будинку профспілок

Про це в інтерв'ю Українським новинам заявив начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, передає Еспресо.TV.

За словами Вовка, у СБУ  є інформація, що диверсанти та інші завербовані іноземною розвідкою бандити намагатимуться зіпсувати свята. Він зазначив, що напередодні річниці подій, які відбулися 2 травня минулого року в Одесі, для стримування ситуації в регіоні доведеться докласти більше зусиль.

"Ми розуміємо, що проросійські сили хочуть цю річницю використовувати для того, щоб дестабілізувати ситуацію в місті з єдиною метою - створити ще одну "республіку". Ми запевняємо, і нехай це почують всі - нічого у них не вийде!", - підкреслив Вовк.

Він також повідомив, що держава не збирається влаштовувати пишних заходів, зважаючи на ситуацію, в якій зараз живе країна.

"Є конкретна інформація і по Одесі, і по Харкову, і ще кільком містам, ми відстежуємо ситуацію. Вживаємо заходів, щоб наміри злочинців залишилися лише намірами", - зазначив Вовк.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура не знайшла доказів умисного підпалу Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року, в Одесі загорівся Будинок профспілок через сепаратистів. У пожежі загинули 36 людей. Всього ж під час заворушень загинули 48 людей.

 

Звичайно,