Порошенко про псевдошахтарів: Тітушки, прохіндеї, які гадять в Маріїнському парку

Президент України вважає, що ті, хто прикривається шахтарями, не має права на протест

Заборгованість перед шахтарями буде погашена. Про це у інтерв’ю телеканалу "Україна" заявив Петро Порошенко, повідомляє Еспресо.TV.

За словами президента, за його дорученнмя були внесені зміни до держбюджету, якими передбачені 400 млн гривень.

"Я підписав цей закон і це погасить заборгованість. Друге: чи мають шахтарі право на протест? Мають. Ми для цього будували демократичну державу, щоб захистити це право на протест. Чи можемо ми дати можливість використати це право тітушкам, прохіндеям, які гадять в Маріїнському парку і жодного стосунку до шахтарів не мають і встановлені факти роздачі грошей, щоб підірвати довіру цим акціям", - заявив Порошенко.

За словами глави держави, відповідні служби вже отримали наказ притягнути до відповідальності тих, хто створює псевдомітинги.

"За такими діями стоять нечисті на руку політичні сили і окремі олігархи. Ми не дамо нікому грабувати країну і висмоктувати з неї, як це робили 20 років тому, бюджетні ресурси платників податків для власного збагачення. Ті олігархи, які будуть тиснути через страйки на владу, отримають по рукам", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, останні два дні у столиці відбулися акції псевдошахтарів, які вимагали відставки міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Серед них були помічені люди у білих балаклавах.

Автомайдан "накрив" біля Лаври "шахтарів" зі списками і записами про гроші.

Народні депутати просять генпрокурора Віктора Шокіна дати оцінку діям українського бізнесмена Ріната Ахметова щодо організації мітингу шахтарів у Києві

Читайте також"Вышел в степь донецкую...": Справжнє обличчя "шахтарів" Ахметова (ФОТО, ВІДЕО).