Росія звинуватила США у всіх світових війнах

В Генштабі Росії вважають, що Сполучені штати є ініціатором всіх сучасних військових конфліктів

Про це заявив керівник головного оперативного управління Генерального штабу Росії Андрій Картаполов, передає Еспресо.TV. з посиланням на ТАСС.

За його словами, за останні 10 років США разом із союзниками більше 50 разів застосовували військову силу.

"Замовником всіх військових конфліктів одноосібно виступають США. Сьогодні країни Заходу стали позиціонувати себе в якості головних "архітекторів" системи міжнародних відносин, а США - єдина наддержава у світі", - сказав Картаполов.

Він підкреслив, що це офіційно відображено в оновленій стратегії нацбезпеки США, яку президент Барак Обама представив Конгресу 6 лютого.

"Проведений Білим домом, курс на системне стримування Росії обумовлений стратегічним прагненням США будь-якою ціною зберегти свої лідирські геополітичні та економічні позиції, не допустити становлення нових центрів сили", - вважає генерал.

Водночас, говорячи про застосування військової сили, Картаполов повідомив, що "шість разів операції проводилися з рішучими цілями і переросли в локальні збройні конфлікти".

Нагадаємо, сьогодні в НАТО повідомили, що на кордоні з Україною спостерігається суттєве нарощування військових сил Росії.