Творці "Бонда" запросили $5 млн за демонстрацію у фільмі нового смартфона Sony

Компанія Sony вже вклала в картину $18 мільйонів, проте продюсер фільму зажадала додаткових $5 мільйонів за демонстрацію нової моделі телефону Xperia Z4

Про це повідомляє Tjournal, з посиланням на матеріали WikiLeaks

Творці фільму "007: СПЕКТР" зажадали 5 мільйонів доларів у компанії Sony за демонстрацію в кадрі Xperia Z4, однак згодом вирішили відмовитися від смартфона через те, що він не сподобався акторові Деніелу Крейгу і режисерові Сему Мендесу.

Згідно з текстом листа одного із співробітників Sony, що став надбанням громадськості ще в грудні 2014 року, до початку виробництва "007: СПЕКТР" компанія вклала в картину $18 мільйонів, проте продюсер фільму Барбара Брокколі зажадала додаткові $5 мільйонів за демонстрацію смартфона Xperia Z4 в кадрі.

Лист було надіслано в жовтні 2014 року, і на той момент Xperia Z4 навіть не був офіційно анонсований, проте Sony відправила в студію дані про його зовнішній вигляд і характеристики. У тексті говорилося, що фінальний вигляд смартфону у фільмі на той момент потрібно було затвердити з Деніелом Крейгом і Семом Мендесом.

З більш пізнього листа, з'ясувалося, що акторові і режисерові смартфон не сподобався, і кінокомпанія почала шукати способи його замінити пристроєм іншого виробника.

Співробітники Columbia Pictures розглядали компромісний варіант - показати у фільмі, що смартфоном Xperia Z користується Q-фахівець, що постачає Бонду передову шпигунську техніку, у виконанні британського актора Бена Уішоу. Ця послуга обійшлася б Sony в ті ж $5 мільйонів. 

Стало відомо, що одним з варіантів заміни для Xperia Z4 в руках Бонда міг стати смартфон Samsung: корейський гігант мав намір вкласти у виробництво фільму близько $50 мільйонів. Проте представник Columbia продовжував наполягати на тому, що у разі нової "справедливої" грошової пропозиції від Sony, Барбара Брокколі могла б "проштовхнути Xperia Z" у фільм.

З листування не відомо чи вважають Крейг і Мендес пристрої Samsung кращими, однак у своїх попередніх фільмах Джеймс Бонд залишався вірним Sony: наприклад, в картині "007 Координати "Скайфолл" він користувався Xperia T, який рекламували як "офіційний смартфон Бонда".

Нагадаємо, що в кінці березня в мережу потрапив офіційний трейлер нового фільму про Бонда.