Україна висловлює протест проти обвинувачення Савченко

Міністерство закордонних справ України висловило "рішучий протест" у зв’язку з обвинуваченням, яке у п'ятницю російські слідчі пред’явили українці Надії Савченко

Про йдеться у заяві українського МЗС, передає Еспресо.TV.

"Незважаючи на неодноразові звернення української сторони щодо насильного вивезення Надії Савченко на територію Російської Федерації, сьогодні Слідчий комітет Росії висунув їй додаткове обвинувачення у незаконному перетині кордону Російської Федерації", - пише прес-служба відомства.

Такі дії, на думку Києва, свідчать про "намагання російської сторони за будь-яку ціну обґрунтувати утримання громадянки України під вартою та її кримінальне переслідування".

МЗС вимагає від російської сторони "безумовного виконання... міжнародних зобов’язань, в тому числі Мінських домовленостей", негайного звільнення української громадянки та її повернення її додому.

Як повідомив у п'ятницю адвокат Надії Савченко Марк Фейгін, вона не визнала свою провину після того, як Слідчий комітет Росії оголосив обвинувачення українській льотчиці в остаточній редакції.