Житель Єкатеринбурга зробив 273 помилки в диктанті на 280 слів (ФОТОФАКТ)

Один з учасників "Тотального диктанту" в Єкатеринбурзі допустив 273 помилки, при перевірці вчителі вирішили, що він не росіянин

Про це повідомляє Интерфакс, передає Еспресо.TV.

18 квітня 2015 року тисячі людей по всьому світу написали "Тотальний диктант". Суть акції - добровільний безкоштовний диктант для всіх охочих, що проходить в один день по всьому світу (з поправкою на часові пояси). Кожен охочий може прийти, написати диктант і перевірити рівень своєї грамотності.

В Єкатеринбурзі диктант написали 1854 чоловіки, оцінка "відмінно" була поставлена 21 роботі, що загалом становить лише 1%. А один з учасників зробив 273 помилки, чим поставив власний антирекорд.

"При перевірці це виглядало приблизно так, наче він писав диктант червоною ручкою, а ми перевірили його синьою", - сказала представниця педагогічного університету Марина Бабікова сьогодні на прес-конференції, уточнивши, що всього в диктанті було 280 слів.

"Ми з цим зіткнулися вперше і спочатку припустили, що він за національністю не росіянин і це не його рідна мова, але шляхом досліджень і всіляких обговорень ми зробили висновок, що все-таки він росіянин", - додала вона.

Найбільші складності, за її словами, у екатеринбуржців викликали прислівники "вполуха" і "вполоборота". Більше 70% учасників цього року допустили помилки в написанні цих слів.

Не всі учасники змогли також правильно написати слова "патефон", "уключина" і "клетчатый", також прикметники з приставкою "не" - "невидимый", "неочевидный", "непостижимый".

Нагадаємо, що нещодавно російське стріт-ток шоу "Архипедиа" провело імпровізований іспит для учениць пересічної російської школи. На жодне питання ведучий не отримав правильної відповіді.