Путінські байкери вирушили на Берлін

Російські байкери з клубу "Нічні вовки", вирушили у мотопробіг Москва-Берлін, незважаючи на відмову у в'їзді до Польщі

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "ВВС".

Пробіг стартував від байк-клубу в Нижніх Мневниках.

Напередодні глава організації Олександр Залдостанов ("Хірург") повідомив, що "Нічні вовки" не збираються відмовлятися від мотопробігу.

"Ми все одно завтра все, як запланували, так і будемо робити. Якщо відмовлятися від нашого пробігу, давайте тоді відмовимося взагалі від усього", - сказав він.

Раніше польська влада офіційно повідомила російську дипмісію в Варшаві про заборону учасникам акції в'їжджати в країну.

Польське міністерство закордонних справ уточнило, що підставою для заборони став брак точної інформації про графік пересування групи байкерів по території Польщі та їхніх особистих даних.

Відомство також зазначає, що надто пізно отримало від російської сторони заявку на проведення акції.

Міністерство закордонних справ Росії висловило "рішучий протест" з приводу цього рішення, а також назвало польську владу "неадекватною".

Як повідомлялося,  влада Берліна також наголосила, що не дозволить байкерському клубу провести мотопробіг.

Очікується, що 25-27 квітня байкери будуть у Білорусі, потім опиняться біля кордону з Польщею.

Мотоклуб, президентом якого є один з організаторів російського "Антимайдану" і прихильник політики Кремля Олександр "Хірург" Залдостанов, збирався 29 квітня – 9 травня провести мотопробіг "На Берлін" з нагоди 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Маршрут мотопробігу: Москва – Мінськ – Брест – Вроцлав – Брно – Братислава – Відень – Мюнхен – Прага – Таргау – Карлсхорст – Берлін.

 "Нічні вовки" відкрито підтримують політику Володимира Путіна. Президент Росії навіть отримав від них на пам'ять шкіряну куртку з емблемами клубу і в 2009 році проїхав на чолі колони мотоциклістів у Новоросійську.