28 українців у Непалі вийшли на зв'язок, з 17-ма зв'язку немає, - МЗС

МЗС України встановило контакт із 28-ма громадянами України в зруйнованому землетрусом Непалі, ще 17 громадян поки не вийшли на зв’язок

 Про цеповідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає "Радіо Свобода".

"На гарячу лінію МЗС і посольства України в Індії постійно надходять дзвінки від рідних і друзів тих громадян, які на час трагедії перебували в Непалі. В результаті вжитих МЗС та посольством заходів встановлено контакт із 28 громадянами України, ще з 17 зв’язку поки що немає", – сказав Перебийніс.

За його словами, МЗС і посольство України в Індії продовжують вживати заходів для визначення місця перебування громадян України.

"В Непал відряджено консула України в Індії, який має в координації з місцевими органами влади встановити місцезнаходження громадян України та організувати їх евакуацію. Крім цього, нині ми тісно працюємо з усіма країнами, які також евакуюють своїх громадян, для координації взаємодії в цьому напрямку", – сказав Перебийніс.

25 квітня, в Непалі стався руйнівний землетрус магнітудою 7,9. Його епіцентр знаходився в 80 км від Катманду. Підземні поштовхи викликали серію афтершоків і руйнування на території країни, в тому числі в історичному центрі непальської столиці.

Читайте також: Наслідки землетрусу в Непалі (ФОТОРЕПОРТАЖ, 18+)