Інтрига Назарбаєва: В Казахстані розпочались президентські вибори

На позачергових виборах президента Казахстану відкрилися виборчі дільниці

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Голосування проходить за даними на даний час транспарентно, чесно, відкрито, без порушень, в спокійній, діловій обстановці і відповідно до норм виборчого законодавства", - заявив він.

На 81-му ділянці Астани проголосував чинний президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Коли глава держави приїхав, виборці зустріли його оплесками. Також в голосуванні взяли участь голова сенату парламенту Казахстану Касим-Жомарт Токаєв і прем'єр-міністр Карім Масімов.

Всі троє кандидатів пройшли реєстрацію в Центральній виборчій комісії після складання іспиту лінгвістичної комісії на знання державної мови. Всього в період висунення кандидатів ЦВК прийняла 27 заяв від бажаючих стати кандидатами в президенти.

У п'ятому за рахунком президентських виборах беруть участь три кандидати. Основним претендентом виступає Назарбаєв. Кандидатами також зареєстровані секретар КЦ Комуністичної народної партії Тургунов Сиздиков і голова федерації профспілок Абельгази Кусаїнов.

Дострокові вибори було вирішено провести після звернень громадських організацій і громадян, враховуючи складну економічну ситуацію в світі і щоб вони не збігалися з парламентськими виборами в 2016 році.