Землетрус у Непалі завдав збитків 6,6 млн чоловік, - ООН

Землетрус в Непалі, яке відбувся 25 квітня, завдав збитків приблизно 6,6 млн чоловік, що проживають в 30 округах. Кількість загиблих вже сягає 2,3 тисячі

Про це йдеться в прес-релізі Групи ООН з оцінки та координації реагування на надзвичайні ситуації, поширеному в Катманду, передає видання China Daily.

У ньому також повідомляється, що сьогодні вранці в Катманду прибула група представників ООН. Вони оцінять обсяг і характер допомоги, якої потребує Непал.

Координатор ООН в Непалі Джеймі Макголдрік вже провів зустрічі з посадовими особами в уряді країни, на яких запропонував допомогу і обговорив, що насамперед потрібно надати постраждалим.

Згідно постежимо даними, в результаті землетрусу в Непалі загинули більше 2,3 тисячі осіб, близько 6,2 тисячі отримали поранення.

25 квітня, в Непалі стався руйнівний землетрус магнітудою 7,9. Його епіцентр знаходився в 80 км від Катманду. Підземні поштовхи викликали серію афтершоків і руйнування на території країни, в тому числі в історичному центрі непальської столиці.

Читайте також: Наслідки землетрусу в Непалі (ФОТОРЕПОРТАЖ, 18+)