70 українців у Непалі досі не вийшли на зв'язок, – МЗС

Міністерство закордонних справ України наразі не має даних про загиблих українців у результаті землетрусу в Непалі, проте 70 наших громадян досі не виходять на зв'язок

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" повідомив речник МЗС Євген Перебийніс, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Цифри змінюються. Близько 120 громадян зараз у списках тих, які перебували або могли перебувати у Непалі, і справді десь із 70 з них зв'язок поки що не встановлено. Даних про загиблих українців, на щастя, поки що немає, і ми сподіваємося, що всі вони у безпеці", – зазначив він.

Водночас Перебийніс зауважив, що наразі вже вдалося встановити зв'язок з консулом України в Непалі, з яким неможливо було зв'язатися протягом дня. Крім того, він додав, що до Непалу поїхав і український консул в Індії.

За словами речника МЗС, консули допомагатимуть українським громадянам із проживанням, харчуванням, а в подальшому і з евакуацією.

Нагадаємо, у суботу, 25 квітня, о 9:11 за київським часом у Непалі було зафіксовано підземні поштовхи магнітудою 7,9 балів. За останніми даними, кількість загиблих уже перевищує 2400 людей.