Аваков розповів, яка робота залишиться для ДАІ

Державна автомобільна інспекція займатиметься контролем дотримання правил дорожнього руху на дорогах міжміського сполучення

Про це в ефірі одного з національних телеканалів заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС України.

"Буде нова патрульна поліція. Між містами, на трасах буде займатися поки ДАІ. У нас вистачить і сил, і ресурсів. Буде дорожній патруль. Ми повністю змінимо нинішню систему МРЕВ", – пообіцяв Аваков.

Він зазначив, що до кінця року почне функціонувати новий сервісний центр, в якому буде абсолютно інший рівень обслуговування і спрощені процедури.

"Там громадяни зможуть оформляти все, що стосується МВС: починаючи від довідок про несудимість, закінчуючи реєстрацією зброї", – наголосив глава МВС.

За словами Авакова, зараз підготовлено та передано до Верховної Ради чотири законопроекти.

"Закон "Про національну поліцію", закон "Про органи внутрішніх справ" і два закони, присвячені змінам правил дорожнього руху, функціонуванню патрулів. Я дуже сподіваюсь на те, що закони будуть підписані президентом та наберуть чинності не пізніше 1 червня", – резюмував міністр.

Нагадаємо, під час інтерв’ю Аваков також заявив, що серед мітингарів у Києві була лише половина реальних шахтарів.