Допити Симоненка триватимуть, бо "до нього багато запитань", - СБУ

Головне слідче управління Служби безпеки України сьогодні продовжило допитувати лідера комуністів Петра Симоненка

Про це у Facebook написала речник СБУ Олена Гітлянська, повідомляє Еспресо.TV.  

"Як і обіцяла СБУ, допити Симоненка будуть тривати, оскільки у нас до нього багато запитань", - написала речник СБУ. 

За словами Гітлянської, "комуністи підозрюються в багатьох протиправних діях, у тому числі є обґрунтовані підозри щодо їхньої участі у вчиненні терактів в Одесі та інших регіонах країни. Крім цього слідчі допитають Симоненка щодо його публічних виступів та інтерв’ю ЗМІ на початку квітня".

Як зазначила речник СБУ, "нас цікавлять коментарі лідера комуністів у зв’язку з прийняттям Верховною Радою Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їх символіки".

"Симоненко має пояснити, що він мав на увазі, коли висловився щодо зміни меж території України шляхом денонсації пакту Молотова - Ріббентропа. Перевіряється також низка інших його висловів, суджень, тверджень щодо прийняття цього закону", - повідомила Гітлянська.

За словами речниці, слова лідера КПУ підтверджують головну підозру - антиукраїнську діяльність комуністів та намагання дестабілізувати ситуацію в країні. Останні дії прихильників марксизму-ленінізму у Дніпропетровську також говорять про обґрунтованість підозр СБУ.

Нагадаємо, сьогодні перед допитом в СБУ, лідер КПУ заявив, що влада хоче сформувати у суспільстві думку, що компартія - це внутрішній ворог.