Грибаускайте засудила намір Росії підняти "прапор окупованого Криму" 9 травня

Президент Литви не направлятиме своїх представників на військовий парад до Москви 9 травня, тому що на ньому "пронесуть і прапор окупованого Криму"

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, передає Еспресо.TV із посиланням на Delfi.

"Ми цінуємо, розуміємо значення закінчення Другої світової війни. Я покладу квіти у нас, в Литві. Ми відзначаємо закінчення Другої світової війни разом з Європою 8 травня. Дивитися військовий парад, під час якого пронесуть і прапор окупованого Криму - я не вважаю, що зараз це потрібно робити", - сказала вона.

Нагадаємо, глави провідних країн світу відмовилися брати участь в урочистостях у Москві з нагоди Дня перемоги.

Запрошення прийняли 32 лідери, серед них переважають президенти і прем’єри країн Азії і пострадянського простору. Про готовність приїхати в Москву 9 травня заявив і президент Греції.

Навіть президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що 9 травня буде приймати парад з нагоди Дня Перемоги в Мінську, а не в Москві. А Кім Чен Ин навпаки погодився приїхати на парад до Путіна.

У той же час лідери 12 країн, у тому числі, президент України Петро Порошенко, візьмуть участь у відзначенні 70-річчя завершення Другої світової війни 7 травня в Гданську.