Курйоз: кондитерів з США оштрафували за відмову виготовити торт для гей-весілля

Власників кондитерської Sweet Cakes by Melissa з Орегону, оштрафували на $135тис. за відмову виготовити торт для гей-весілля

Про це повідомляє Лента.RU, передає Еспресо.TV.

Як повідомляють американські ЗМІ, гроші підуть на відшкодування моральної шкоди подружжю, яке хотіла замовити ласощі в цій пекарні.

Приготувати торт Аарона і Мелісу Кляйн в 2013 році попросили Рейчел і Лаурель Боумен-Крайєр, проте власники пекарні не стали цього робити, аргументувавши своє рішення релігійними переконаннями.

Наголошується, що Кляйн порушили закон штату про боротьбу з дискримінацією, який забороняє, зокрема, відмовляти в обслуговуванні за расовими, статевими, віковими, релігійними та іншими ознаками.

Після того як інформація про штраф з'явилася в інтернеті, на сайті GoFundMe стартувала кампанія на підтримку Кляйнів. За короткий час користувачі мережі пожертвували для власників пекарні близько $100 тис. Однак адміністрація сайту призупинила збір коштів, посилаючись на те, що мета кампанії незаконна.

Це не єдиний випадок боротьби геїв за свої "весільні" права. Раніше The Guardian вже повідомляли про те, що у Північній Ірландії розгорівся скандал через "гей-торт". Власник пекарні, у якої замовили виготовити торт з персонажами "Вулиці Сезам", які борються за легалізацію гей-шлюбів, відмовився виконати замовлення через свої християнські переконання. Однак замовник розцінив це як дискримінацію і обіцяв подати позов до суду.