Меркель заявила, коли перегляне санкції стосовно Росії

Канцлер Німечччини Ангела Меркель повідомила, коли буде ухвалено спільне політичне рішення щодо санкцій стосовно Російської Федерації

Про це вона сказала у Варшаві на прес-конференції з главою польського уряду Євою Копач,  передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

“Під час (засідання Європейської. - Ред.) Ради в березні усі глави урядів ухвалили однозначне політичне рішення про те, що санкції будуть пов’язані з виконанням Мінських домовленостей. Зрозуміло, що виконання цього пакету триватиме довше, ніж до серпня-вересня. Це означає, що в липні ми розглянемо це питання й ухвалимо спільне політичне рішення щодо санкцій”, - наголосила Меркель.

За словами канцлера ФРН, Німеччина тісно співпрацює з Польщею в українському питанні, попри те, що рішення приймаються у нормандському форматі.

Також вона зауважила, що Берлін і Варшава мають схожі погляди на ситуацію в Україні.

“Ми обмінюємося думками, особливо у контексті підготовки до саміту "Східного партнерства". Наші міністри закордонних справ, а також ми обидві маємо ідентичну позицію щодо підготовки до саміту, що важливо для нашої співпраці”, - зазначила вона.

Читайте також: Порошенко заявив, що за результатами саміту "Східного партнерства" з 2016 року українці їздитимуть в ЄС без віз.

Нагадаємо, за словами Володимира Путіна, через впровадження санкцій проти Росії федерація втратила $160 млрд.