На Донеччині невідомі напали на офіс проукраїнської газети

У Констянтинівці Донецької області зловмисники напали на приміщення районної газети "Провінція"

Про це інформує Еспресо.TV  із посиланням на заяву колективу газети "Провінція".

Інцидент трапився у ніч на 27 квітня.

"Бандити нахабно, довго і наполегливо розбивали три вікна на фасаді будівлі редакції (швидше за все ломом) при світлі лампи, що висить під козирком над вхідними дверима. І начебто час змінився, в місті повним повно військових і міліціонерів, але люди з такими ж поглядами, як ті, що влаштували тут антиконституційний переворот, продовжують творити беззаконня, крушити чужу власність. Понять свободи слова, незалежних ЗМІ для "п'ятої колони" не існує, як не існує загальнолюдських цивілізаційних цінностей", - написали працівники газети.

Рік тому в ніч на 22 квітня зловмисники також напали на приміщення газети. Тоді злочинці закидали офіс   пляшками із займистою речовиною, внаслідок чого будівля загорілася.

Редакція звернулася до бойовиків, котрі уже другий раз намагалися "вплинути" на діяльність журналістського колективу.

"Тим, хто "гордо носить ім'я сепаратист", заявляємо: не діждетеся! Донбас - він наш, а неваш, тому жлдні ваші дрібні і крупні капості не вплинуть на очищення наших споконвічно українських земель від сепаратистської несичті. Слава Україні", - наголосили медійники.

Окрім того, колектив газети закликав владу посприяти розслідюванню.

"І, не дивлячись на те, що приміщення нашої редакції стоїть під сигналізацією позавідомчої охорони МВВС, ми упевнені, що і на цей раз знову не знайдуть винуватців нанесення збитку. Тому ми звертаємося до керівництва країни і області з вимогою навести лад з нашими "охоронцями", які, професійно вже не в змозі ні провести профілактику, ні усунути, ні провести розслідування безладів в місті", - резюмували журналісти.