На Донеччині судитимуть "працівника" Національного антикорупційного бюро

Національне антикорупційне бюро України ще не працює, а шахраї вже "працюють" від його імені

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"Прокуратура Донецької області закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо шахрая, який видавав себе за працівника Національного антикорупційного бюро України і вимагав гроші у приватного підприємця", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що житель Краматорська, за попередньою змовою із знайомим, вимагав від місцевого підприємця гроші за межі не перешкоджання діяльності його суспільства і не проведення перевірок. У разі відмови шахрай погрожував притягнути підприємця до кримінальної відповідальності. 

"При цьому чоловік запевняв, що він є працівником Національного антикорупційного бюро України та його керівництво, нібито, розслідує стосовно підприємця кримінальну справу. Для достовірності шахрай навіть орендував у місті офіс, який облаштував під нібито службове приміщення НАБ України", - повідомляє прес-служба.

Під час передачі частини коштів у розмірі 5000 доларів США чоловіка був затриманий працівниками СБУ. Грошові кошти вилучено.

Прокуратурою Донецької області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт. Правопорушнику інкримінується скоєння кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України і загрожує до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, сьогодні директор НАБ Артем Ситник представив першого заступника - Гізо Углава.  Бюро оголошує конкурс на 15 адміністративних посад у відомстві.