Головний антикорупціонер країни призначив собі заступником грузина

Першим заступником директора Національного антикорупційного бюро став Гізо Углава

Про це під час брифінгу заявив директор НАБ Артем Ситник, повідомляє Еспресо.TV.

"Нарешті я отримав законне право робити перші призначення, їх буде небагато. Оскільки закон дає мені можливість без проведення конкурсу призначити тільки першого заступника та заступників. Керівників посад буде не більше чотирьох. Інші посади будуть займатися претендентам через проведення конкурсів", - зауважив Ситник.

Директор повідомив, що його першим заступником став Гізо Углава - колишній заступник головного прокурора Грузії.

"Основним для прийняття рішення були не ті посади, які займав Углава, а те, яких результатів він досяг у боротьбі з корупцією", - заявив Ситник.

"В бюро буде два заступники, які будуть відповідати безпосередньо за правоохоронну діяльність. Перший заступник керуватиме роботою детективів, основною ударною силою бюро, оперативно-технічним підрозділом і безпосередньо аналітиками. Інший заступник, який буде здійснювати правоохоронну діяльність, керувати діяльністю силового блоку, тобто це підрозділи швидкого реагування, підрозділ захисту учасників кримінального судочинства та самих працівників бюро при здійсненні на них тиску", - проінформував директор НАБ.

Ситник повідомив, що перелік перших вакантних посад у Бюро входять детективи і аналітики. Повний список вакансій буде оприлюднено на сайті відомства.