СБУ викрила у Дніпропетровську комуністів, які пропагували сепаратизм

СБУ викрила у Дніпропетровську чергову мережу прихильників КПУ, які причетні до сепаратизму

Про це заявила речник СБУ Олена Гітлянська, повідомляє Еспресо.TV.  

"Так, у Дніпропетровській області СБУ викрила ще одну сепаратистсько-комуністичну мережу, небезпека якої полягала в тому, що вона штучно нав’язувала антиукраїнську пропаганду та інспірувала сепаратистські прояви у регіоні", - повідомила речник СБУ. 

За словами Гітлянської, мережа координувалася колишніми очільниками обласного комуністичного осередку, які втекли на окуповану територію т.зв. "ЛНР". Там вони стали самопроголошеними "депутатами парламенту новоросії" і тепер намагаються звідти через поплічників розхитувати ситуацію в регіоні.

"У Дніпропетровській області співробітники СБУ провели обшуки у п’ятьох їхніх "підлеглих" − місцевих комуністів, причетних до активної пропаганди сепаратизму. Вони поширювали провокаційні заклики, намагалися створити низку однотипних фейкових структур. Під виглядом "громадських рухів" ці "одноденки" мали підбурювати псевдопротестні акції, поширювати листівки. У ході обшуків вилучено комп’ютерну техніку та флеш-накопичувачі із матеріалами сепаратистського змісту, друковані агітки, документацію, що свідчить про протиправну діяльність цих осіб", - повідомила речник СБУ.

Нагадаємо, сьогодні перед допитом в СБУ, лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що влада хоче сформувати у суспільстві думку, що компартія - це внутрішній ворог. Сьогодні в СБУ заявили, що допити Симоненка триватимуть, бо "до нього багато запитань".