Шлях до ЄС буде болючим, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко нагадав, що поточний саміт перший після підписання угоду про асоціацію з ЄС і Майдану

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час пленарного засідання саміту "Україна-ЄС", повідомляє Еспресо.TV.

"Мені дуже приємно відкрити роботу нинішнього саміту "Україна - ЄС". Хочу підкреслити, що для нашої країни, для ЄС, це не просто 17-й саміт "Україна - ЄС". Це перший саміт після підписання Угоди про асоціацію, це перший саміт, який відбувся з урахуванням всіх серйозних викликів і загроз, і нового рівня амбітності у наших відносинах. Тому, я маю всі підстави вважати, що це саміт №1", - зазначив президент.

"Нинішній саміт проходить у новій Україні, вперше після Революції Гідності, після перемоги, яка волею українського народу повернула нашу країну на євроінтеграційний шлях розвитку", - зазначив президент.

На думку Порошенка, шлях України до ЄС буде болючим.

"Ми амбітні в своїх планах і вірі, і саме тому декларуємо, що через 5 років ми повинні забезпечити ефективну імплементацію угоди про асоціацію та досягти умов, необхідних для подачі заявки на членство в ЄС", - сказав Порошенко.

При цьому глава держави зазначив, що народ України висловлює тотальну підтримку євроінтеграційному курсу страни. Также він сказав, що на такому складному шляху інтеграції в Європу Україні необхідна поддрежки ЄС - технічного, економічного і гумантіраного характеру.