У Роскомнагляді запевняють, що в ATR самі попросили їх закрити

Роскомнагляд, який закрив кримськотатарський телеканал, звинувачує його у самопіарі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РІА "Новости".

Глава регулятора Олександр Жаров також заявив, що документи на реєстрацію кримськотатарського телеканалу ATR, які були подані засновниками, всі чотири рази були некомплектними, "і кожного разу це супроводжувалося галасом і піар-кампанією".

Він зазначив, що кримськотатарський телеканал ATR чотири рази подавав до Роскомнагляду нібито неповний комплект документів на реєстрацію, а його мовлення було припинено з ініціативи власників.

ATR працював у Криму на підставі ліцензії, виданої владою України, і після анексії півострова Росією від каналу зажадали російської ліцензії.

1 квітня телеканал закрили і, як повідомили, через те, що керівництво нібито не змогло вчасно пройти перереєстрацію відповідно до російського законодавства. 

Роскомнагляд запросив представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ для роз'яснення ситуації. "Документи на реєстрацію, які були подані засновниками, всі чотири рази були некомплектними, і кожного разу це супроводжувалося галасом і піар-кампанією. Припинення мовлення телеканалу відбулося з ініціативи власників, які подали заявку. Ніхто їх відключати не збирався", - заявив Жаров на медіафорумі "Правда і справедливість".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Сергій Аксьонов вже підписав наказ про створення нового кримськотатарського телеканалу, який буде давати "правильні" новини.