Українські рятувальники готові надати допомогу постраждалим землякам у Непалі

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк повідомив, що рятувальники готові будь-якої миті вилетіти до Непалу та надати допомогу постраждалим українцям

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ДСНС.

"Спецпідрозділи ДСНС України перебувають у цілодобовій готовності і за рішенням керівництва держави можуть долучитися до пошуково-рятувальних робіт та евакуації українців, які наразі перебувають у Непалі. Крім того, кваліфіковані психологи нашої Служби мають досвід допомоги постраждалим у таких випадках і також готові надати екстрену підтримку постраждалим. За потреби в зоні землетрусу може бути розгорнуто і Мобільний шпиталь ДСНС", - повідомив виконуючий обов’язки голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк.

Читайте також: Непал в руїнах: наслідки нищівного землетрусу (ФОТОРЕПОРТАЖ 18+)

Нагадаємо, що 25 та 26 квітня землетруси у Непалі забрали життя вже понад 3,5 тис людей. Також Через землетрус на Евересті зійшла лавина, сніг забрав життя вже 65 альпіністів.

На території країни знаходяться 149 громадян України, з яких 83 й досі не вийшли на звязок. 

Нещодавно президент України Петро Порошенко доручив головам Міністерства закордонних справ і Міноборони відправити в Непал літак для евакуації українців.