Всесвітнє антидопінгове агентство створило спецвідділ, щоб ловити росіян на допінгу

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) створило спеціальний розділ на своєму сайті, за допомогою якого інформатори можуть повідомляти відомості про випадки вживання допінгу в Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Дотримуючись нашої прихильності захисту чистоти спорту, WADA закликає вас звертатися до нас на умовах повної конфіденційності з метою надання інформації про підозри або скарги щодо можливого вживання допінгу", - йдеться в повідомленні ВАДА.

Допінговий скандал розгорівся після виходу в світ фільму німецької телекомпанії ARD, назву якого можна перекласти як "Секретна справа "Допінг". У ньому повідомлялося, що російські легкоатлети систематично вживали заборонені препарати за вказівкою своїх тренерів. Головними героями фільму стали легкоатлетка Юлія Степанова та її чоловік Віталій - колишній співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

WADA створило незалежну комісію, що складається з трьох осіб. Мета комісії - проведення розслідування і встановлення правочинності заяв про вживання допінгу, неналежної організації зі збору та обробки аналізів і отриманих результатів, а також заяв про інші неефективні методи управління антидопінговими процедурами щодо Росії, Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), легкоатлетів, тренерів, лікарів і супроводжуючих їх осіб.