Поки білоруси представляють фільм про "Правий Сектор", Кустуріца взявся за білоруських партизанів

Сербський режисер Емір Кустуріца планує розпочати зйомки фільму про білоруських партизанів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Сербський режисер Емір Кустуріца зніме фільм про білоруських партизанів. Повнометражний ігровий фільм "Якщо не зараз, то коли?" буде знятий за однойменним романом відомого італійського письменника Прімо Леві, опублікованого в 1982 році.

Представники Національної кіностудії "Білорусьфільм", яка бере участь у новому проекті, розповіли, що з французької кінокомпанією Cinema Soleil в жовтні 2014 був підписаний договір про спільне виробництво фільму, режисером якого стане Кустуріца.

"Наприкінці вересня я закінчу зйомки свого фільму "На молочному шляху", в 2016 році у мене Каннський фестиваль. Тому тільки в 2017 році зможу почати знімати кінострічку в Білорусії", - зазначив напередодні режисер на зустрічі з білоруським міністром культури Борисом Свєтловим.

Повнометражний ігровий фільм "Якщо не зараз, то коли?" буде знятий за однойменним романом знаменитого італійського письменника Прімо Леві, опублікованим в 1982 році. Дія розгортається в роки Другої світової війни на території Білорусії, де в цей час активно формується інтернаціональний партизанський рух, ряди якого поповнюють червоноармійці, які потрапили в оточення, місцеві жителі, а також євреї, які втекли з гетто. Письменник сам перебував у лавах італійської партизанської організації, був арештований в 1943 році і пройшов кілька концтаборів.

Сценарій картини Кустуріца написав разом з Горданом Міхич - давнім другом і колегою. Як очікується, в кінопроекті знімуться переважно білоруські актори.

Нагадаємо, у Білорусі зняли документальну стрічку про добровольців "Правого Сектору".