Надзвичайники борються з пожежею в Чорнобильській зоні (ОНОВЛЕНО)

У Київській області сотні рятувальників гасять пожежу у Чорнобильській зоні

Пожежа зайнялася на трьох лісових кварталах на території спеціального комбінату "Чорнобильська пуща", повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт Державної служби з найдзвичайних ситуацій.

До гасіння пожежі залучили 32 одиниці техніки, вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм, "Єврокоптер" та два пожежні літаки АН-32 П

О 15 год. 05 хв. здійснили перший скид води на осередок пожежі, гасіння продовжується.

На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група на чолі з першим заступником ГУ ДСНС України у Київській області Олександром Ткаченком.

До гасіння пожежі залучено 182 чоловіка та 32 одиниці техніки, у тому числі від ДСНС 130 чоловік особового складу та 24 одиниці техніки. Від Держлісагентства залучено 3 автоцистерни, 2 авторозливні станції, 3 трактори з плугами та 52 працівники.

На місце події прибув також особовий склад Іванківського, Вишгородського та Бородянського районів Київської області у складі 52 чоловік особового складу та 9 одиниць техніки.

Для посилення угрупування пожежно-рятувальних сил до місця пожежі додатково направлено 30 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки від ГУ ДСНС України у м. Києві.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк терміново зібрав комісію з надзвичайних ситуацій. За тривогою до готовності піднята Нацгвардія і підрозділи МВС.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що пожежа підступає до ЧАЕС.

 

В.о. голови ДСНС Зорян Шкіряк повідомив, що розповсюдження пожежі в напрямку ЧАЕС вдалося зупинити, проте повністю стихію локалізувати не вдалося.

 

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що ситуація з пожежею у Чорнобильській зоні контрольована.

У ДСНС повідомили ймовірні причини загоряння.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив про нестачу техніки для ліквідації пожежі.

Крім того, за словами прем'єра, Пожежа у Чорнобильській зоні - найбільша з 1992 року.

Також Яценюк повідомив, що Радіоактивний фон через пожежу у Чорнобильській зоні не змінився.

З зони відчуження евакуйовано самоселів, - МВС. 

Глава МВС України Арсен Аваков наголосив, що пожежа у Чорнобильській зоні виникла у 5 км від могильників відходів.

Він також зауважив, що осередки загорання лісу біля Чорнобильської атомної електростанції знаходилися у декількох місцях, що підтверджує версію про навмисний підпал

Станом на 8 ранку 29 квітня фронт пожежі в Чорнобильській зоні був оточений і зупинений, повідомив виконувач обов’язків керівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк.

Читайте також: Як горить Чорнобиль (ФОТОРЕПОРТАЖ)