Попри "приватизацію" Путіним перемоги над Гітлером українці створили ролик-подяку ветеранам

Зворушливе відео вітає українських ветеранів з перемогою над фашистською Німеччиною

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Новое время.

Два відео створили активісти з групи "Інформаційний спротив". Ролики розповідають про любов до України, зв'язок поколінь і пам'ять про перемогу над нацистськими окупантами української землі, яка перекликається з сучасною війною з окупантами.

Відео показують телефонні розмови діда з онуком і бабусі з онукою. Старше покоління - ветерани Другої світової, що заслужили не один орден. Молодий чоловік служить в АТО, а дівчина - медсестра у військовому госпіталі.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради встановили, що 8 травня в Україні відзначатимуть День пам'яті та примирення на честь усіх жертв Другої світової війни. 9 травня залишиться Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Натомість режим Володимира Путіна в Росії продовжує вибудовувати свою ідеологію на основі міфу про виняткову роль російського народу в перемозі у "Великій Вітчизняній Війні". Як правило, влада вибудовує свою політику виключно на пропагандистському рівні, нехтуючи захистом соціальних прав ветеранів або ж покращенням їхнього рівня життя. Зате проводять чимало дивакуватих та навіть образливих для ветеранів заходів. Так, в Красноярську проводили конкурс тортів з фігурками ветеранів, похоронками та загиблими, у Єкатеринбурзі частували ветеранів прямо в похоронному бюро, а секс-шоп в Єкатеринбурзі влаштував акцію на честь Дня перемоги.