Путін не бачить, що російська економіка летить у прірву

Президент Росії вважає, що ніякого колапсу російської економіки немає, а "пік навантаження" в Росії вже пройшли

Про це заявив Володимир Путін заявив під час медіа-форуму Загальноросійського народного фронту в Петербурзі, передає Еспресо.TV. з посиланням на Интерфакс.

За словами Путіна проблем з російською економікою немає, хоча "певні наслідки зовнішніх санкцій і коливань цін на нафту можуть відчуватися протягом поточного року".

"Але це не означає, що у нас зараз все наверх попре. Може бути, навіть ми ще відчуємо те, що відбувалося на початку минулого - на початку цього року, десь протягом цього року будемо відчувати, це буде позначатися на окремих показниках", - зазначив президент Росії.

Володимир Путін навпаки вважає, що фундаментальні основи російської економіки зміцнилися. За його словами, саме стабільна ситуація в країні позитивно відображається на курсі національної валюти, навіть незважаючи на коливання цін на нафту.

Він також заявив, що одним з основних шляхів розвитку російської економіки є залучення приватних інвестицій, у тому числі в оборонний сектор.

У всіх бідах російського економічного сектору, за словами Путіна винувата нафта. Він нагадав, що ціна на чорне золото в минулому році впала з $100 до $50 за барель - саме це, на його думку, призвело до того, що економіка Росії не дорахувалася $160 млрд валютних надходжень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр фінансів Росії Антон Силуанов оцінив втрати російської економіки від західних санкцій і падіння цін на нафту в $200 млрд.