Путін прикрив фабрику Порошенка у Липецьку

Слідчий комітет Російської Федерації 24 квітня 2015 року наклав арешт на майно ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Roshen", яка належить Петру Порошенку

Про це повідомляє прес-служба компанії, пише Еспресо.TV.

"Кондитерська корпорація Roshen повідомляє про те, що 24 квітня 2015 року Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації, в особі слідчого, на підставі Постанови Басманного районного суду міста Москви від 16 квітня 2015 року (як зазначено у Протоколі), а також у відповідності до ст.. 115 УПК РФ, наклало арешт на майно, що належить на праві власності ВАТ "Ліпецька кондитерська фабрика "Roshen", - йдеться у повідомленні.

"Компанія також зазначила, що загальна вартість майна, на яке накладено арешт, сягає 2 млрд рублів, що абсолютно не є порівняним з попередньо висунутою податковою претензією в межах порушеної (показової) кримінальної справи у розмірі 180 млн рублів. Накладання арешту на майно позбавляє корпорацію розпоряджатись цим майном до 13 вересня 2015 року. Аналізуючи події, які відбуваються навколо російських активів корпорації, з впевненістю можна заявити, що російська сторона цілеспрямовано вживає усі можливі методи, які позбавляють компанію можливості здійснити продаж своїх активів в РФ", - повідомили у прес-центрі Roshen.

Компанія Roshen збирається оскаржувати прийняте рішення.