Стало відомо, ким поповниться українська армія під час 5-ї хвилі мобілізації

У Генштабі назвали спеціалізації, які будуть найбільш затребуваними під час п'ятої хвилі мобілізації

Про це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗС України генерал-майор Володимир Талалай передає Еспресо.TV.

У ході 5-ї хвилі до армії наберуть артилеристів, танкістів, розвідників та зв'язківців.

Також Талалай наголосив, що п'ята чергу часткової мобілізації за складом нагадуватиме четверту чергу.

"Це, безумовно, люди, що мають військову підготовку, хороший стан здоров'я, люди, мотивовані для проходження військової служби. Це фахівці механізованих військ, розвідки, танкісти, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони і фахівці, які займаються на засобах зв'язку, радіоелектронної боротьби та інших високотехнологічних спеціальностях", - розповів Талалай.

Раніше стало відомо, що більше половини призовників четвертої хвилі мобілізації в Україні визнано непридатними до військової служби. Відповідні дані з посиланням на Міністерство оборони опублікувала народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

Згідно документів, наданих у відповідь на запит нардепа, 117 тис. 44 осіб, які закінчили військово-медичну комісію в ході мобілізації четвертої хвилі, придатними до військової служби визнані 52 тис. 962 особи.