У Путіна ботокс потече від страху розпочати ядерну війну, - однокурсник президента Росії

Колишній радянський розвідник, однокурсник Володимира Путіна, а нині американський фінансовий аналітик Юрій Швець розповів про вірогідність ініціації президентом Росії ядерної війни

Про це він розповів у інтерв'ю "Гордону, передає Еспресо.TV.

"Ви серйозно думаєте, що людина, яка щорічно зникає з публічного простору на 7-10 днів, щоб зробити собі фейсліфт (підтяжка обличчя,  - Ред.) і накачати себе ботоксом, здатний розв'язати ядерну війну? Адже від удару у відповідь ботокс розплавиться, потече від страху", - сказав він.

На думку радянського шпигуна, навіть у разі ухвалення такого рішення Путіним, його оточення відговорить російського президента.

"Навіть якщо Путін остаточно збожеволіє і вирішить натиснути ядерну кнопку, товариші швидко його поправлять і все йому пояснять. Президент РФ взагалі мало що розуміє в цих речах. У документальному фільмі "Крим. Шлях на Батьківщину" Путін хвалиться, як "налякав" есмінець США в Чорному морі: мовляв, ми розгорнули комплекс берегової оборони і відкрили його для супутників, щоб американці побачили і жахнулися... Але чомусь ніхто не пояснив Путіну маленьку деталь: дальність стрільби російського комплексу - 250 км, а дальність польоту крилатих ракет з американського есмінця - 2,5 тисячі км. Якщо почнеться серйозна війна, комплекси, які російський лідер понатикав в Криму, будуть знесені шостим флотом США з Середземного моря, навіть не заходячи до Чорного", - наголосив Юрій Швець.

Довідка видання: 

Юрій Швець - уродженець України, колишній офіцер Першого головного управління КДБ СРСР, випускник Інституту зовнішньої розвідки імені Андропова, а тепер американський фінансовий аналітик Юрій Швець в 1980-х, у розпал "холодної війни", був розвідником в США. Працював під прикриттям кореспондента Телеграфного агентства Радянського Союзу (ТАРС), збирав і аналізував інформацію про можливий раптовий ядерний удар Америки по СРСР.

У 1990-му Швець звільнився зі служби, через три роки емігрував до США, де випустив книгу "Вашингтонська резидентура: моє життя шпигуна КДБ в Америці". Останні 18 років колишній розвідник очолює американську фірму зі збору інформації та оцінки комерційних ризиків компаній, що планують вести багатомільйонний бізнес як на території колишнього СРСР, так і по всьому світу, включаючи Латинську Америку, Африку та Азію.