Українка та 19 митців з різних країн створили кліп на пісню французького гурту

Анімаційний кліп на пісню "Сови ніжні" 20 режисерів створили з окремих авторських уривків, які поєднали в одне відео

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Нещодавно відбулася прем'єра кліпу на пісню "Сови ніжні" французької групи Les Pires. Те, що композиція російськомовна, пояснюється тим, що її написала студентка-француженка Жюлі Грюн, яка вивчала російську мову. У 1994 році група Les Pires виконала і записала композицію. Згодом вона стала популярною серед мультиплікаторів, що і стало причиною появи кліпу.

Над міжнародним проектом працювали двадцять режисерів-аніматорів з 10 міст світу. Серед них і українка Наталія Скрябіна.

Ідея зняти кліп на пісню "Сови ніжні" народилася у російського аніматора Наталії Мірзоян. Продюсером проекту виступив Сергій Капков, головний редактор сайту "Аниматор.ру". Кожен з двадцяти режисерів зробив по невеликому фрагменту. Склеєні разом, вони і склали в підсумку кліп. У створенні ролику взяли участь аніматори зі Швейцарії, Голландії, Колумбії, Росії, Вірменії, Узбекистану, Казахстану і України.

З української сторони над кліпом "Сови ніжні" трудилася Наталія Скрябіна. Як зізналася аніматор, запросив її взяти участь у проекті Сергій Капков. "Він написав мені і запропонував приєднатися. Для них було принципово, щоб поряд з іншими країнами в цьому проекті була представлена Україна. Всі режисери повинні були домовитися про переходи між своїми сценами. Я з цього приводу спілкувалася з Мариною Россе зі Швейцарії. Вона приїжджала до Києва, і ми навіть зробили фото, щоб показати, як напружено працюємо - просто до того часу ми трохи затягували зі здачею своїх фрагментів. Мою роботу, до речі, можна побачити на відрізку 2.26-2.31", - розповіла Наталія Скрябіна.