Уряд Медведєва виплатить гроші українським вкладникам в анексованому Криму

Росія хоче компенсувати вклади на суму не більше 100 тис. руб.

Про це інформує прес-служба уряду Росії, передає Еспресо.TV.

Комісія уряду РФ схвалила внесений Міністерством фінансів Росії законопроект "Про внесення змін у Федеральний закон "Про захист інтересів фізичних осіб, які мають вклади в банках і відокремлених структурних підрозділах банків, зареєстрованих і (або) чинних на території Республіки Крим та на території міста федерального значення Севастополя", яким компенсуються вклади у розмірі не більше 100 тис. руб.

Проектом закону передбачено граничний розмір компенсаційних виплат не більше 100 тис. руб. деяким категоріям вкладників українських банків у Криму

Йдеться про тих, хто розмістив вклади в період з 2 квітня 2014 р. і до прийняття Банком Росії рішення про припинення діяльності відповідних підрозділів українських банків. Також компенсацію отримають ті, хто не має повного комплекту документів, що підтверджують наявність невиконаних зобов'язань кредитної установи та розмір таких зобов'язань.

Не забув російський уряд і про своїх громадян. Для них в документі передбачена окрема стаття: виплати передбачені й для громадян Російської Федерації, які мали вклади в підрозділах українських банків на території Кримського федерального округу, але не проживають у Криму.

Крім того, передбачені компенсаційні виплати вкладникам, які мають вклади в розмірі понад 700 тис. рублів, за рахунок коштів, які були направлені у формі цільових майнових внесків у Фонд захисту вкладників".