Махінації Фірташа МВС розслідуватиме з ФБР

МВС готове розслідувати махінації групи компаній "Ostchem" Дмитра Фірташа разом із ФБР

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

"У зв’язку з розслідуванням кримінального провадження за фактом розкрадання державного майна службовими особами групи компаній, які належать Дмитру Фірташу, МВС заявляє про готовність до співпраці у цьому питанні з Федеральним бюро розслідувань", - пише відомство.

Також зазначається, що у ході досудового розслідування, слідчими будуть використовуватися механізми міжнародно-правової допомоги, які включатимуть у себе проведення слідчих дій як в Україні, так і в США відповідно до чинного кримінально-процесуального законодавства та міжнародно-правових угод між двома країнами.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 квітня, Печерський суд задовольнив клопотання МВС та ГПУ щодо арешту близько 500 млн. м. куб. природного газу групи компаній "Ostchem" Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, що слідчі здійснюють досудове розслідування, розпочате за фактом розкрадання державного майна службовими особами "Газ України НАК "Нафтогаз України" в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем.

У результаті злочинних дій посадовців державою недоотримано коштів у розмірі 5,7 млрд. грн.

Сьогодні, як повідомляло Еспресо.TV, на засіданні уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру внутрішніх справ узяти під особистий контроль розслідування справи про мільярдні розкрадання, а також вжити заходів щодо арешту майна та повернення коштів до бюджету держави.