У столиці проведуть міжнародний архітектурний фестиваль

Архітектори з різних країн світу проведуть виставки, лекції та кінопокази

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на організаторів.

З 14 по 16 травня в Києві в арт-кластері "Видубичі" відбудеться міжнародний архітектурний фестиваль СANactions.

У програмі - фільми СANactions, лекції та презентації архітекторів і дизайнерів з усього світу. У рамках фестивалю відбудеться виставка проектів лекторів фестивалю: "За" квадрат португальського фотографа Мануеля Сусі - проект, присвячений Революції Гідності; виставка фіналістів міжнародного конкурсу ARCHIPRIX International 2015 - кращі дипломні проекти з архітектури та містобудування з 351 найкращих університетів світу.

Крім того, в рамках СANactions відбудеться візуальний проект "Навколо", на якому виставлять інсталяції сучасних українських художників - Жанни Кадирової, Олексія Золотарьова, Олександра Довгого, Юлії Бєляєвої, Віктора Сидоренка, Маші Золотової, Сергія Ковальова та інших. Куратор проекту - Євген Чернишов.

У програмі 14 травня заплановані лекції архітекторів і урбаністів з Німеччини та Австрії, 15 травня – митців з Швейцарії, Росії та України. У це день також відбудеться кінопоказ стрічок від Роттердамського кінофестивалю фільмів про архітектуру.

16 травня презентують результати роботи команд міжнародного воркшопу "Telychka - A Place to Care" під керівництвом Теора Хауба (Нідерланди) та Віктора Зотова (Україна). Будуть також лекції від представників України, Франції, Швейцарії.