Українські козаки попросили російських піти геть з України

Відбулося екстрене засідання оперативного штабу обласної координаційної ради з питань козацтва

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Запорізької ОДА.

Приводом для зібрання став лист анонімних "козаків Запоріжжя" верховному отаману козацтва Російської Федерації із закликами до введення "миротворців", повалення конституційного ладу, повернення Януковича, розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі.

"Члени оперативного штабу вимагають від козаків Російської Федерації схаменутися, припинити кровопролиття, масові вбивства мирних жителів, руйнування міст та сіл, вивести з Донбасу козацько-терористичні збройні формування", - йдеться у повідомленні.

Перший заступник голови координаційної ради Дмитро Сухінін від імені козацької старшини та Ради старійшин жорстко засудив спроби деструктивних сил дестабілізувати ситуацію в регіоні, наголосив, що запорізькі козаки не чекають жодних іноземних "захисників" та готові віддати життя, захищаючи Батьківщину, спільно з обласною владою, співробітниками правоохоронних органів зробити все для збереження миру та стабільності в Запорізькому краї. Особливою увагою та турботою козацька громада Запоріжжя оточить ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань.