В Україні склалася критична ситуація з видачею закордонних паспортів

В Україні загальмували видачу закордонних паспортів. Черга складає 150 тісяч осіб

Про це йдеться у повідомленні Державної міграційної служби України, передає Еспресо.TV.

З початку року підрозділи прийняли понад 662 тисяч заяв-анкет громадян для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. При цьому наразі виготовлено лише близько 420 тис. закордонних паспортів.

"На сьогодні черга на оформлення паспортів для виїзду за кордон складає майже 150 тисяч, з них понад 100 тис. – це документи, встановлений законодавством строк видачі яких вже минув. Добова потужність працюючої на сьогоднішній день автоматизованої лінії лазерної персоналізації становить близько 4,5 тис. документів. Таким чином, через недостатню потужність підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів", ДМС на сьогоднішній день не має можливості забезпечити гарантії видачі громадянам України документів для виїзду за кордон у встановлені законодавством строки", - йдеться у повідомленні. 

Таким чином сьогодні, за повідомленням відомства, Державна міграційна служба не може бути гарантом стабільності видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.