У Генштабі заявили, що оточили "Правий сектор" в рамках навчань

Увечері 28 квітня та вранці 29 квітня відбулися телефонні розмови між начальником Генерального штабу Віктором Муженком та лідером "Правого сектору" Дмитром Ярошем

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генерального штабу.

"Сторони обговорили питання, серед яких було й виконання попередніх домовленостей стосовно взаємодії та інтеграції "Добровольчого українського корпусу" в Збройні сили України", – йдеться у повідомленні.

Позиція Генштабу, як підкреслюється, залишається незмінною.

"Всі збройні формування на території України повинні бути легальними і підкорятися Збройним силам України або іншим державним силовим структурам", – наголошується в повідомленні.

При цьому Генштаб заявляє, що в Дніпропетровській області проходять навчання підрозділів Високомобільних десантних військ ЗСУ.

"Всі заяви, які зараз поширюються мережею інтернет щодо ситуації в Дніпропетровський області, покликані підвищити градус напруги в суспільстві й можуть бути передумовами для збройних провокацій на території України напередодні травневих свят", – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, вчора лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош повідомив, що підрозділи 95-ї аеромобільної та 25-й парашутно-десантної бригад намагалися заблокувати і роззброїти бійців "Правого сектору" на Дніпропетровщині.

Через цей інцидент "Правий сектор" вирішив сьогодні пікетувати Адміністрацію президента України.

Водночас радник президента України Юрій Бірюков звинуватив "Правий сектор" у порушенні обіцянки увійти до складу ЗСУ.