Нардепи просять СБУ та ГПУ розслідувати махінацій АТБ на 2,4 млрд грн

Група депутатів звернулася до ГПУ, МВС, СБУ, Мінфіну та фіскальної служби з вимогою провести ретельне розслідування всіх махінацій компанії АТБ

Про це на своїй  сторінці в Facebook повідомив депутат від Радикальної партії Дмито Лінько, передає Еспресо.TV.

"Групою колег подали запит до ГПУ, МВС, СБУ, Мінфіну та фіскальної служби з вимогою провести ретельне розслідування всіх махінацій компанії "АТБ". За нашою інформацією тільки за 2014 рік "АТБ" не сплатило в державу 2,4 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

За його словами, ці гроші, замість того, щоб піти на допомогу обороні України, сьогодні йдуть в карман окупантам в Криму, терористам в ДНР і ЛНР.

"Вимагаємо якнайшвидше створити спільну слідчу комісію всіх служб по розслідуванню злочинів "АТБ", - підкреслив Лінько.

Раніше повідомлялось, що корпорація АТБ буде звертатися у відповідні українські та міжнародні судові інстанції з позовами про захист честі, гідності та ділової репутації через ініціативу депутатів Верховної Ради націоналізувати майно мережі.

До того народні депутати зареєстрували законопроект "Про націоналізацію майна торгівельної мережі АТБ"

Одна з авторів законопроекту Ірина Суслова пояснила, що законопроект передбачає примусове відчуження на користь держави майна торгівельної мережі "АТБ" за умови попереднього та повного відшкодування його вартості.

За інформацією Суслової, до єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо фінансування тероризму власником мережі "АТБ".