Суд заарештував на два місяці колишнього кримського депутата

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, якого підозрюють у державній зраді

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на видання "Крым. Реалии".

"Сьогодні суд заарештував на 60 діб мого підзахисного", – заявив адвокат Ганиша Андрій Руденко.

Суддя Тетяна Остапчук задовольнила клопотання прокуратури АРК в повному обсязі. Взяття Ганиша під варту у своєму рішенні вона обґрунтувала тим, що екс-депутат може сховатися від слідства та щоб уникнути можливого тиску на нього.

При цьому суд визначив неможливість внесення застави за підозрюваного.

Адвокат кримського депутата зазначив, що має намір подавати апеляцію, і буде домагатися пом'якшення запобіжного заходу у вигляді взяття під домашній арешт.

"У Василя Васильовича є родичі в Білій Церкві, де він може проживати під час досудового розслідування і, враховуючи його проблеми зі здоров'ям, домашній арешт буде для нього прийнятною мірою запобіжного заходу", – сказав Руденко.

Нагадаємо, 28 квітня Ганиша затримали при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою.

Ганиш був узятий під варту, оскільки перебував у розшуку, і Генпрокуратура винесла йому підозру у вчиненні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення "референдуму" про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України.