В Україні покажуть фільм про Чорнобиль, який вже підкорив США

На міжнародному фестивалі кіно і урбаністики "86" відбудеться українська прем’єра документальної стрічки "Російський дятел"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

У рамках Другого міжнародного фестивалю кіно і урбаністики "86", який відбудеться в Славутичі з 28 квітня по 3 травня, українським глядачам буде представлено документальний фільм "Російський дятел", присвячений аварії на Чорнобильській АЕС.

У 2014 фільм американця Чеда Грасіа "Російський дятел" отримав приз за кращий документальний фільм на фестивалі незалежного кіно "Санденс", який щорічно проходить в американському штаті Юта і є одним з найавторитетніших світових кінофорумів.

"Це велика честь і радість після довгого, захоплюючого знімального шляху нарешті показати "Російського дятла" українській публіці. Я дуже вдячний організаторам фестивалю "86" за можливість показати фільм у Славутичі, так близько до самого серця чорнобильської трагедії. В Америці про катастрофу на ЧАЕС мало що відомо, тому я знімав фільм для західної аудиторії, яка потребує детальної оповіді про передісторію подій. Дуже цікаво, як приймуть фільм глядачі, які знають про катастрофу досить багато і, власне, пережили її. З нетерпінням чекаю можливості показати картину українським глядачам і обговорити її з публікою", - розповів Чед Грасіа.