На Дніпропетровщині військові обстріляли машину "Правого сектора", - командир ДУК "Правого сектора"

30 квітня поблизу населеного пункту Новоселівка на Дніпропетровщині машину "Правого сектора" обстріляли українські військові 95-ої бригади

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сторінку у Facebook командира добровольчого корпусу "Правого сектора" Андрія Стемпіцького.

За його словами, на блок-посту поблизу населеного пункту Новоселівка на Дніпропетровщині машину "Правого сектора" обстріляли військові 95-ої бригади.

"Журналістська група ДУК-інфо на чолі із керівником ДУК-інфо Аллою Мегель продовжують знаходитися на блок-посту, намагаючись отримати відповідь на одне-єдине питання: на яких підставах військові відкрили вогонь без попередження в бік мирних неозброєних людей, котрі не несли для них загрози на території, що знаходиться глибоко в тилу, де не ведуться військові дії. Звук пострілів зафіксовано технікою", - написал він.

Стемпіцький також додав, що журналістві охороняють бійці батальйону "Кривбас".

"Військового, котрий, власне, і відкрив вогонь терміново відвели з блок-поста, начальник блок-посту до групи ДУК-інфо не виходить і пояснень давати не бажає. Командир Корпусу ДУК ПС телефоном тримає постійний зв'язок із нашими інформаційниками для контролю ситуації", - підкресли командир.

Пізніше у себе на сторінці він написал, що інцидент на блок-посту майже вичерпаний.

"Інцидент на блок-посту потроху вичерпується. Але питання в іншому: Хто дав наказ ставити блок-пости та вогневі точки десантників біля нашої бази в Дніпропетровській області? Чому легендарна 95-та бригада повинна бути замішана в чиїхось брудних іграх та застосовуватися не за призначенням? Комусь дуже хочеться розпалити ворожнечу між десантурою та ПС. Сподіваюсь цього не буде. Основне завдання ляльководів знищити довіру між добровольцями та ЗСУ. Хрен вам! Розуму вистачить у всіх зрозуміти де і чому нас хочуть стравити", - написал командир ДУК "Правого сектора".

Нагадаємо,  напередодні десантники ВСУ заблокували базу "Правого сектора" в Дніпропетровській області і спробували роззброїти його бійців.

Після його інциденту заступник керівника АТО Сергій Галушко повідомив, що проблеми з тренувальною базою "Правого сектору" у Дніпропетровській области спровокувала третя сторона. Вже відомо, хто саме причетний до конфлікту

Також командир 5 батальйону Добровольчого українського корпусу Владислав Чорний заявив, що в такий спосіб керівництво країни намагається включити ДУК в склад однієї з бригад ЗСУ.