Росія вимагає від Німеччини пояснень за "дискримінацію" "мотововків"

Москва вимагає від Берліна пояснень щодо заборони на в'їзд на територію Німеччини трьом представникам міжрегіональної громадської організації "Російські мотоциклісти"

Посольство Росії в Німеччині направило в МЗС ФРН ноту протесту, в якій рішуче засудило дії німецької сторони і вимагає офіційних пояснень, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт російського МЗС.

"Після тривалої процедури з'ясування особи, перевірки достовірності документів і віз російським громадянам було заявлено про неможливість перетину німецького кордону з посиланням на загрозу громадській безпеці, що йде від них, і наказано повернутися до Росії найближчим авіарейсом. Розцінюємо це рішення німецької влади як необгрунтоване, дискримінаційне і політично мотивоване, спрямоване на зрив і дискредитацію ініційованого організацією "Російські мотоциклісти" мотопробігу "Дороги Перемоги", приуроченого 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і закінчення Другої світової війни в Європі", йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Польщі заборонило в'їзд до країни представникам російського байкерського клубу "Нічні вовки".

Міністерство закордонних справ Росії висловило "рішучий протест" з приводу цього рішення, а також назвало польську владу "неадекватною".

Мотоклуб, президентом якого є один з організаторів російського "Антимайдану" і прихильник політики Кремля Олександр "Хірург" Залдостанов, збирався 29 квітня – 9 травня провести мотопробіг "На Берлін" з нагоди 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Маршрут мотопробігу: Москва – Мінськ – Брест – Вроцлав – Брно – Братислава – Відень – Мюнхен – Прага – Таргау – Карлсхорст – Берлін присвячений 70-річчю Перемоги.

Як повідомлялося,  влада Берліна також наголосила, що не дозволить байкерському клубу провести мотопробіг.

 "Нічні вовки" відкрито підтримують політику Володимира Путіна. Президент Росії навіть отримав від них на пам'ять шкіряну куртку з емблемами клубу і в 2009 році проїхав на чолі колони мотоциклістів у Новоросійську.