ГПУ повідомила про підозру колишньому головному міліціонеру Одещини через події 2 травня

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику ГУ МВС України в Одеській області Петру Луцюку у службовій недбалості під час подій 2 травня 2014

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ, передає Еспресо.TV.

"За результатами досудового розслідування колишньому керівнику ГУ МВС України в Одеській області 30 квітня 2015 повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості", - йдеться в повідомленні.

ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов'язків службовими особами ГУ МВС України в Одеській області, які не забезпечили охорону громадського порядку 2 травня 2014 в місті Одеса, що призвело до трагічних наслідків.

ГПУ встановила, що керівництво органів внутрішніх справ не забезпечило 2 травня 2014 належної охорони громадського порядку, що призвело до зіткнення колони людей, які брали участь у марші "За єдність", з організованою групою осіб, які намагалися перешкодити проведенню цього маршу в районі вулиці Грецькій в м.Одеса.

В результаті зіткнень почалися масові заворушення, отримали суттєвого поширення на Куликовому полі біля Будинку профспілок і на деякий час повністю вийшли з-під контролю органів внутрішніх справ.