Через обстріли терористів ОБСЄ відмовляється від патрулювання Авдіївки і Пісків

Місія ОБСЄ скасовує патрулювання в районі міста Авдіївка і селища Піски на Донеччині

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Під час сьогоднішнього брифінгу керівників Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ останні повідомили, що це пов’язано з обстрілами спостерігачів терористами.

"Представники ОБСЄ наголосили, що факти потрапляння під обстріли змушують їх скасувати здійснення патрулювання в районах населених пунктів Авдіївка та Піски, допоки таке патрулювання не буде відповідати вимогам безпеки для життя спостерігачів", – йдеться у повідомленні.

Спостерігачі місії наголосили, що вони потрапили під мінометний обстріл з боку незаконних збройних формувань в районі "Республіки Міст", після чого спостерігачі були змушені виїхати до Авдіївки, де знову потрапили під обстріл бойовиків з артилерії калібру 152 мм.

Крім того, цього дня в районі села Широкине Донецької області автомобіль інспекторів ОБСЄ був обстріляний зі стрілецької зброї. 

Нагадаємо, сьогодні під час брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що під час мінометного обстрілу бойовиками селища Піски чотири міни приземлилися поблизу спостерігачів ОБСЄ.