Три українські фільми перемогли на кінофестивалі незалежного кіно в Х’юстоні

На Міжнародному кінофестивалі незалежного кіно у Х'юстоні перемоги дісталися трьом українським стрічкам

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Телекритику".

Призи отримали докудрама "Архімед. Володар чисел", серіал "Нюхач", а також стрічка"К'ирим", що брала участь у фестивалі від Об'єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, докудрама "Архімед. Володар чисел" посіла друге місце в номінації "документальний фільм" та здобула Gold Remi Award у категорії "Історія та Археологія". Стрічка побачила світ 2013 року. Це історія про математика, що є складовою проекту "Великі мрійники". Кінорежисер - Тарас Шаповал.

Серіал "Нюхач" відзначено в категорії "Телевізійний міні-серіал від 3 до 12 епізодів). Режисер - Артем Литвиненко.

Фільм кінорежисера українського походження Ксенії Джорно "К'ирим" здобув Bronze Remi Award в категорії "Політика". Знято стрічку було 2014 року. У ній ідеться про історію кримськотатарського народу. Українські глядачі мали можливість переглянути фільм в рамках фестивалю Docudays UA.

WorldFest Houston Film Festival - найстаріший форум незалежного кіно в Америці. Засновник - продюсер і режиссер Хантер Тодд (Hunter Todd). Фестиваль відомий своїми масштабами: тут передбачено 12 конкурсних програм у понад 200 підкатегоріях для виробників кіно- та відеофільмів. Нагороди отримують 20% з-поміж робіт-учасників фестивалю.

Проходив 48-й фестиваль із 10 по 19 квітня у Х'юстоні.