Близько 30 тис. учнів з Донбасу зареєструвалося для ЗНО

Для тестування з української мови, яке відбулося 24 квітня, зареєструвалося близько 19 000 людей з Луганської та 11 000 з Донецької областей

Про це розповів перший заступник директора Українського Центру оцінювання якості освіти Володимир Винник, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Новости Донбасса".

За словами Вінника, в цю кількість враховані переселенці зі сходу, які зараз проживають в інших областях України.

"Вони могли зареєструватися для тестування до 20 квітня. Для цього їм треба було пред'явити документ, який засвідчує, що вони проживали в зоні АТО або перебувають там зараз. Відповідно ми їх реєстрували і давали можливість проходити тестування там, де їм було зручніше", - підкреслив експерт.

Заяви тих, хто не встиг зареєструватися, каже Вінник, розглядає регламентний комітет при регіональних центрах якості освіти. Кожне розглядається індивідуально, враховуються всі нюанси, які могли виникнути у людини. Навіть якщо немає повного набору документів, людину реєструють.

За даними ООН, внутрішніх переселенців в Україні - понад 1 млн людей. Бойові дії на сході України тривають з квітня минулого року.