Бойовики "ЛНР" вводять "закон" про воєнний стан

На окупованій частині Луганщини бойовики "ЛНР" вводять "закон" про воєнний стан

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Громадське радіо".

Згідно з документом, метою введення воєнного стану є створення умов для відбиття або запобігання "агресії" проти так званої "ЛНР"

"Агресією проти "ЛНР" визнається застосування збройної сили іноземною державою (групою держав) проти суверенітету, політичної незалежності й територіальної цілісності "Луганської народної республіки" або яким-небудь іншим чином, несумісним із статутом ООН", – йдеться в документі.

"Законом" також встановлено, що "у період дії воєнного стану можуть тією мірою, в якій це необхідно для забезпечення оборони країни і безпеки держави, обмежуватися права і свободи громадян, діяльність підприємств, установ, організацій, права їх посадових осіб".

У документі зазначається, що на підприємства, установи та організації, їх посадових осіб, громадян можуть покладатися додаткові обов'язки.

Період дії воєнного стану почнеться з дати і часу, які встановлюються "указом" ватажка бойовиків "ЛНР". Цей "закон" набув чинності 5 травня.

Нагадаємо, раніше глава "Міністерства внутрішніх справ" так званої "ЛНР" Ігор Корнет заявив, що після травневих свят 16-річним жителям "республіки" почнуть роздавати паспорти.